dRMM design new Maggie’s Centre

View Gallery

 

 

Alex de Rijke, founding director of dRMM, describes the latest Maggie’s Centre in Oldham as a straightforward box with a powerful void in the centre. Located near Manchester, the new cancer support centre has sunshine yellow flooring and corrugated-style timber cladding.

The single-storey building stands on legs over a gravelled garden area. One birch tree has been planted in the centre of the garden and is enveloped by the void’s asymmetrical glazing. ‘The idea was of a kind of treehouse in its wood,’ says de Rijke. ‘I knew that we didn’t need to do much more than bring the outside into the building.’

The firm sited the centre on a northerly corner site of The Royal Oldham Hospital – a space formerly occupied by a mortuary. From there, its north-facing glazed wall has inspiring views to the Pennines.

Source

(Visited 6 times, 1 visits today)
See More

Related Posts

    Glamping in Wales

    L’Auberge de l’Ill, Illhaeusern, France

    Hankies Cafe,Soho,London

    Au79 Cafe, Melbourne, Australia

    Marble House’ By Openbox Architects

    Hush,Mayfair, London

    Jil Sander Store, Berlin, Germany

    Masseria Moroseta, Ostuni, Italy

Follow us on:

FGUK Magazine

FGUK Magazine